Imunitate


Sistemul imunitar protejează organismul de afecțiuni sau de corpuri străine ce pot pune sănătatea în pericol. Sistemul imunitar identifică și apoi atacă virusurile, bacteriile, paraziții sau orice alte corpuri străine, reușind să le diferențieze pe acestea de țesuturile sănătoase ale organismului. 

Cele 3 funcții ale sistemului imunitar sunt următoarele: 
 • Neutralizarea bacteriilor, virusurilor, paraziților și fungilor care pătrund în organism și îndepărtarea acestora. 
 • Identificarea și neutralizarea substanțelor dăunătoare din mediul înconjurător. 
 • Luptă împotriva propriilor celule ale organismului, care și-au schimbat structura din cauza unei afecțiuni

Recomandari: 

In general toate suplimentele Tiens, au la baza filozofia MTC( Medicinei Traditionale Chinezesti), care se bazeaza pe urmatoarele principii: DETOXIFIERE, TONIFIERE, ECHILIBRREA, INTARIREA SISTEMULUI IMUNITAR ceea ce are ca efect o starea buna de sanatate!  Se adreseaza tuturor de la copii pana la cele mai inaintate varste.

Pentru alegerea corecta a supliemtelor va oferim consultanta gratuita.

Sistemul imunitar este format din mai multe elemente: 

Maduva osoasa, produce leucocite sau celule albe care protejează organismul de infecții și de corpuri străine care pot pune în pericol sănătatea, si anticorpi, proteine complexe din sange, cu rolul de a combate microorganismele straine, fagocite, celule care detin functia de a indeparta microoganismele straine combatute de limfocite

Ganglionii limfatici, produc și depozitează celulele care luptă cu infecțiile și cu boala, de aceea, atunci când organismul este atacat de o infecție, acești ganglioni se inflamează, mărindu-și volumul. 

Timusul este o glanda localizată în zona sternului, între plămâni, și este activă până la pubertate. După pubertate, această glandă se micșorează treptat. Glanda timus este cea care produce  celulele T, adică limfocitele T, care protejează organismul de virusuri și infecții. Glanda timus protejează organismul de afecțiunile autoimune, care apar atunci când sistemul imunitar își atacă propriile țesuturi. Glanda timus are un rol esențial și în sistemul limfatic, dar și în sistemul endocrin al organismului. 

Splina este cel mai mare organ al sistemului limfatic, conține, celule albe care luptă împotriva bolilor infecțioase. 

Amigdalele, sunt  gardienii  sănătății, germenii care pătrund în organism prin cavitatea bucală sau nazală sunt detectați de amigdale, acestea activează sistemul imunitar al organismului.

Sistemul GALT,  este o componentă a țesutului limfoid asociat mucoasei și face parte din sistemul imunitar al organismului. GALT protejează organismul de invazia agenților patogeni la nivelul tractului gastrointestinal. Plăcile Peyer sunt foliculi limfatici organizați, care se regăsesc în partea terminală a intestinului subțire, acestea fac parte din GALT. 

Sistemul BALT, reprezintă țesutul limfoid asociat arborelui bronșic cu rol de a proteja căile respiratorii de agenții patogeni ce pot pătrunde în organism pe cale respiratorie. 

Stilul de viață sănătos bazat pe o dietă sănătoasă, hidratare corespunzătoare, cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi și odihnă suficientă asigură un sistem imunitar puternic, care va face față agenților patogeni ce pun în pericol sănătatea. 

Suplimentele naturale au proprietatea de a fortifica sistemul imunitar. 

Vitamine si minerale– sistemul imunitar este mai puternic când organismul beneficiază  nutrienții de care are nevoie. Când apare un deficit în organism, sistemul imunitar este slăbit și devine vulnerabil.

Suplimentele pe bază de ulei de krill, acesta îmbunătățește funcțiile sistemului imunitar, în special după efortul fizic intens. 

Extractul de usturoi negru– cercetătorii de la Universitatea Harvard au dovedit daptul că usturoiul are abilitatea de a lupta cu infecțiile, combătând virusii, bacteriile și fungii. Usturoiul conține ingrediente care influențează celulele sistemului imunitar. Extractul de usturoi ajută sistemul imunitar atunci când organismul are de-a face cu o gripă sau cu o răceală. 

Probioticele joacă un rol important în funcțiile sistemului imunitar. Unele dintre acestea echilibrează flora intestinală și cresc numărul de celule T, care fac parte din sistemul imunitar. Suplimentele pe bază de probiotice reduc inflamația și stimulează funcționarea sistemului imunitar.  

Simptome: stare de epuizare, chiar si atunci cand pacientul nu trebuie sa depuna un volum mare de munca sau efort fizic, infectii severe raceala sau gripa recurente, infectii recurente cu herpes simplex I,sau  genital, inflamarea nodulilor limfatici, cancer.

Pe masura ce inaintam in varsta, imunitatea scade, asa cum fenomenul de imbatranire afecteaza sistemul cardiorespirator si celelalte organe, la fel se intampla si cu sistemul imunitar, desi memoria imunologica devine mult mai bogata, organele limfoide se uzeaza o data cu inaintarea in varsta. Pe masura ce inaintam in varsta, in timpul aparitiei si evolutiei bolii, organismul acumuleaza suplimentar deseuri toxice rezultate din lupta sistemului imunitar cu agentii patogeni.

Sistemul imunitar poate fi influențat de stilul de viață pe care îl avem. Alegerile alimentare, sportul, suplimentele, remediile naturale.

Suplimentele alimentare  ne protejează împotriva stresului oxidativ, sunt importante pentru întărirea imunității, fiindcă nu permit slăbirea acesteia ca urmare a efectelor pe care le are stresul pe termen lung asupra organismului.