Super Calciu Nutritiv Tiens - Formulă Îmbunătățită
Formulă inovatoare pentru Sănătatea Oaselor
Conținut: 250 grame/cutie, suficient pentru 25 de zile.
Rolul si importanța calciului în organism:
Calciul este esențial pentru organism, reprezintă 1.5% - 2.0% din greutatea corpului, fiind cunoscut ca un element biologic esențial pentru toate funcțiile organismului, de la formarea embrionului si pâna la adânci bătrânețe.
Macroelement vital pentru oameni, calciul se regăsește în mai multe alimente, însă fixarea lui în oase depinde și de prezența altor vitamine și minerale. Datorită noii formule care conține vitaminele K2 și D3, este foarte ușor absorbit de organism.
➢ Calciul este un microelement important în dezvoltarea scheletului fetal. La termenele precoce ale sarcinii, calciul ajută la formarea sistemului cardiovascular, neuronal și muscular. Totodată, un deficit de calciu pare să se asocieze cu creșterea tensiunii arteriale la mamă în timpul sarcinii. Asigurarea normală cu o doză de calciu la mamă (10 g zilnic), poate preveni creșterea arterială, astfel asigură o dezvoltare normală a fătului
➢ Menține oasele puternice și stimulează randamentul energetic.
➢ Este esențial pentru creșterea și mineralizarea oaselor și a dinților.
➢ Calciul și fosforul contribuie la prevenirea deteriorării și refacerea smalțului dinților.
➢ Facilitează comunicarea între creier și fiecare parte a corpului, având rol în semnalizarea celulară.
➢ În mușchiul scheletic, neted, precum și în mușchiul inimii, calciul este mineralul care joacă un rol-cheie în stimularea contracției.
➢ Calciul ajută la transportul nutrienților prin membranele celulare, acolo unde organismul are cea mai mare nevoie de hrană.
➢ Contribuie la coagularea normală a sângelui și funcționarea sistemului muscular.
➢ Asigură absorbția corectă a nutrienților și funcționarea optimă a enzimelor digestive.
Mod de Administrare Super Calciu Nutritiv Tiens:
10 grame/zi dizolvate în 100 ml apă caldă (50-60 grade).
Administrare între orele: 13-15,00, 17-17,30 sau 21-23,00.
Super Calciu Tiens este dovedită a fi mai eficientă în prevenirea pierderii masei osoase decât alte suplimente de calciu.
Compania TIENS împreună cu cercetătorii din Noua Zeelandă și Europa au creat o tehnologie de extracție avansată, cu procesare la rece, pe parcursul căreia sunt adăugate enzimele patentate TIENS.
Datorită acestei tehnologii avansate, factorii organici delicati, care se distrug prin prelucrarea la cald, sunt păstrați în formă intactă și rămân pe deplin activi.
Compozitia Formulei Avansată a Super Calciului Tiens, descoperi beneficiile unui echilibru calciu-fosfor de 2:1, esențial pentru sănătatea oaselor. Tehnologie de extracție avansată și procesare la rece. Enzime patentate TIENS pentru beneficii maxime.
- Hidroxiapatită de calciu microcristalină.
- Colostru bovin.
- Vitamina K2, Vitamina D3.
- Sare de magneziu marin.
- Inulină din cicoare, Fibre de ovăz.
- Isomalto-oligozaharide.
Hidroxiapatita de calciu
Este un complex de minerale și factori ușor asimilabili ce contribuie în mod natural la menținerea sănătății oaselor, precum:
- Macro-minerale: calciu, magneziu, fosfor.
- Minerale: bor, zinc, cupru, seleniu.
- Proteine și factori naturali de creștere.
- Colagen de tip 1 - colagenul predominant în structura oaselor sănătoase.
- Factori de creștere osoasă cu rol esențial în amplificarea efectelor benefice ale hidroxiapatitei, asigurând oaselor aminoacizii esențiali și mucopolizaharide (glicozaminoglicani).
Proteina pe bază de colostru bovin
- Este un super-aliment primar bogat în nutrienți, fiind un fluid biologic complex, bogat în proteine, grăsimi, vitamine, macro- și micronutrienti.
- Conține anticorpi ce dezvoltă imunitatea nou-născuților, crescerea și regenerarea țesuturilor, cu remarcabile capacități reparatorii și de creștere musculo-scheletică. Este extrem de eficace în prevenirea infecțiilor tractului gastro-intestinal, conform ultimelor cercetări în domeniu.
- Deoarece 22% din oase reprezintă proteine, calciul în combinație cu colagenul formează tandemul care contribuie la prevenirea pierderii masei osoase. Colostru este, în general, recunoscut ca un element care îmbunătățește capacitatea de absorbție a calciului.
Vitamina K2
- Vitamina K2 susține flexibilitatea arterială prin prevenirea acumulării calciului la nivel circulator. Vitamina K joacă un rol esențial în coagularea sângelui, în sănătatea osoasă și a sistemului cardiovascular.
- Vitamina K2 MK-7 menține și îmbunătățește densitatea mineral-osoasă și contribuie la menținerea sănătății oaselor. Cercetările arată că vitamina K2 reglează depunerea calciului, prin prevenirea acumulării de calciu la nivelul vaselor de sânge și prin prevenirea întăririi acestora.
Vitamina D3 (colecalciferol)
- Beneficiul Vitaminei D este de nelipsit pentru dezvoltarea și menținerea sănătății oaselor, susținând procesele metabolice de absorbție a calciului și a fosforului. Calciul se poate asimila doar în prezența vitaminei D3.
Sarea de magneziu marină
- Are o concentrație a metalului pur de minim 55%, fiind o sursă naturală de magneziu obținută din apele nepoluate ale coastei franceze.
- Magneziul menține oase și dinți puternici, ajută la asimilarea corectă a calciului, reduce starea de oboseală și susține sistemul nervos, fiind considerat un produs natural "anti-stres".
- Contribuie la susținerea funcționării normale a mușchilor, eliminând crampele musculare, care semnalizează lipsa magneziului în corp.
Inulina din cicoare
- Este un tip de fibră solubilă prezentă în numeroase plante. Neputând fi digerată la nivelul intestinului subțire, inulina se deplasează la nivelul intestinului gros, unde are acțiune prebiotică, fiind hrană pentru microflora intestinală benefică digestiei.
- Microflora intestinală transformă inulina în acizi grași cu catenă scurtă, ce hrănesc celulele colonului, oferind numeroase beneficii stării de sănătate generale.
- Este dovedit științific faptul că prezența inulinei crește absorbția calciului la nivel intestinal.
Fibrele din ovăz
- Ovăzul are calități nutriționale benefice, conținând lipide sănătoase și cantități mari de fibre dietetice solubile, inclusiv beta-glucan.
- Conține mai multe proteine și grăsimi sănătoase decât majoritatea cerealelor.
- Conține complexul de vitamine B, minerale (mangan, fosfor, magneziu, cupru, fier, zinc, calciu, potasiu) și antioxidanți (polifenoli).
- Consumul de beta-glucan din ovăz crește senzația de sațietate, contribuie la reducerea glicemiei și a nivelului de colesterol. Nivelul ridicat al colesterolului este un factor de risc în dezvoltarea bolii coronariene.
Colagen din pește marin
- Este o proteină structurală complexă care ajută la menținerea rezistenței și flexibilității pielii, a ligamentelor, articulațiilor, oaselor, unghiilor și părului.
- Ingredientul folosit este colagenul de tip I, baza pentru o piele radiantă, țesuturi conjunctive puternice și oase rezistente.
- Colagenul din pește se absoarbe mai ușor de către organism datorită greutății și dimensiunilor moleculare scăzute, ceea ce permite absorția facilă prin bariera intestinală.
Isomalto-oligozaharide (IMO)
- Sunt un complex de carbohidrați cu catenă scurtă, prezenți în mod natural în fibrele alimentare de proveniență vegetală.
- Acestea au efecte pozitive asupra sănătății digestive: au acțiune prebiotică, fiind hrană pentru microflora intestinală.
- Actionează ca o fibră alimentară naturală de origine vegetală.
De ce apare lipsa de calciu?
- Corpul folosește 99% din cantitatea de calciu pentru a menține oasele puternice și dinții sănătoși.
- Copiii au nevoie de calciu pentru dezvoltarea oaselor pe măsură ce cresc. În perioada copilăriei se formează dinții.
- Calciul asimilat în timpul copilăriei și adolescenței pune în mod eficient bazele depozitelor de calciu pe viață.
- De la aproximativ 30 de ani, corpul nu mai depozitează în mod activ calciu la nivelul oaselor.
- Alimentația deficitară este primul factor care duce la carențe de calciu, consumul excesiv de zahăr și sucuri acidulate.
Cum știi că ai lipsă de calciu?
- Apar înțepături în extremități, crampe musculare, cărcei, senzația de nod în gât, sufocare, leșin, palpitații, simptome asemănătoare crizelor de epilepsie.
- Amorțeala feței și a membrelor, furnicături, palpitații, hipotensiunea, tetania (contracții prelungite ale mușchilor mâinii sau piciorului), spasmul respirator și tulburările de memorie sunt semne ale nivelului scăzut de calciu.
- Lipsa de calciu poate duce la osteopenie și, mai grav, osteoporoză, afectând rezistența oaselor și crescând riscul de fracturi.
Ce se întâmplă dacă ai lipsă de calciu?
- Fără un aport suficient, corpul începe să folosească din depozitele de calciu de la nivelul oaselor pentru a funcționa normal.
- Aceasta duce la osteopenie și apoi la osteoporoză (boala oaselor de sticlă), oasele devenind foarte fragile cu risc crescut de fracturi.
Consecințele deficienței de calciu
- La femei, pierderea masei osoase este accelerată în jurul perioadei de menopauză, din cauza scăderii concentrației de estrogen.
- O pierdere excesivă de masă osoasă, asociată cu îmbătrânirea, poate duce la osteoporoză.
- Pe termen lung, deficiența de calciu poate duce la osteoporoză.
- Parerile specialiștilor au constatat că un aport scăzut de calciu în perioada de creștere are consecințe asupra masei și procentului de demineralizare osoasă pe parcursul întregii vieți.
- Există o serie de factori care influențează demineralizarea osoasă.
De ce se elimină calciul din organism?
- Proasta funcţionare a glandei tiroide, cauzată de lipsa magneziului si a calciului ionic, extirparea glandei tiroide nu mai permite asimilarea corectă a calciului.
- Curele de slăbire draconice, cu laxative şi diuretice, duc la pierderi masive de electroliţi, care la rîndul lor pot declanşa crize de hipocalcemie.
- Aportul excesiv de potasiu şi fosfor poate duce la eliminarea calciului prin urină.
- Alimentatie deficitară: făinoasele, sarea, zahărul, alcoolul şi cofeina sînt mari “consumatori” ai calciului din organism.
Investește în sănătatea ta osoasă cu Super Calciu Tiens - alegerea perfectă pentru o viață activă și echilibrată. #SuperCalciu #SănătateOsoasă
Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic correct, va recomandam sa consultati un medic specialist.