Tiens Aculife - aparat de acupunctura
Electroterapia combina acupunctura clasica cu stimulii electrici. Aparatele sunt mai de multe tipuri. Cele mai cunoscute sunt cele de frecventa joasa, inalta si alternativa. 7nbsp; Puterea lor este foarte variabila (in general intre 100-800 Hz si de 2-2000Hz) permite de la 120 pana la 1200 de impulsuri pe minut.
Ultimul produs in stoc
Availability date:
Tiens Aculife - aparat de masaj si acupunctura
Tiens Aculife - aparat de acupunctura
Electroterapia combina acupunctura clasica cu stimulii electrici. Aparatele sunt mai de multe tipuri. Cele mai cunoscute sunt cele de frecventa joasa, inalta si alternativa. 7nbsp; Puterea lor este foarte variabila (in general intre 100-800 Hz si de 2-2000Hz) permite de la 120 pana la 1200 de impulsuri pe minut.
Destinatar(i) :
* Câmpuri obligatorii
sau Anulează
Meridianele și colateralele servesc drept căi de circulație pentru Qi și pentru sânge și coordonează Yin-ul și Yang-ul, care garantează echilibrul relativ al activităților corpului.
Boala, care rezultă din perturbările acestor funcții, marchează lipsa de armonie dintre Qi și sânge, dintre Yin și Yang. MTC încearcă să le remedieze folosind acupunctura, care, în mod normal, stimulând funcția reglatoare a meridianelor, reduce astenia și înviorarea astenia, ceea ce reechilibrează Yin-ul și Yang-ul, permițând restabilirea normală a sănătății.
O terapie eficientă depinde în întregime de o alegere corectă a punctelor și, în egală măsură, de combinarea în scopuri terapeutice a punctelor alese. Alegerea punctelor, ținând seama de proprietățile lor specifice, presupune cunoașterea meridianelor și a colateralelor.
Electroterapia combină acupunctura clasică cu stimulii electrice.
Aparatele sunt de mai multe tipuri. Cele mai cunoscute sunt cele de frecvență joasă, înaltă și alternativă. Puterea lor este foarte variabilă (în general între 100-800 Hz și de la 2-2000Hz), permitând de la 120 până la 1200 de impulsuri pe minut.
Suprafața pielii este locul activității celor doisprezece meridiane regulate și a celor colaterale și locul de distribuție sau de repartizare a Qi-ului meridianelor.
Medicina chineză își propune să ajute oamenii să trăiască bine.
Viața este prezentă, ceea ce există, moartea este absență, ceea ce nu există. Durata vieții trăite nu are importanță decât să-și mențină calitatea. În tradiția medicală chineză, omul nu este numai un mecanism, ci și moștenitorul originar al Cerului și al Pământului.
Teoria meridiană Teoria conform căreia într-un organism perfect sănătos meridianele și colateralele fac să circule Qi-ul și sângele.
Meridianele pătrund în profunzime între masele musculare; ele sunt comparate cu niște canale mari sau cu niște ramuri pe care curge energia.
Colateralele se desfășoară asemenea unei rețele din fire mai fine decât cele de mătase, încrucișându-se și întreținându-se la suprafața corpului, formând o adevărată împletitură.
Meridianele și colateralele formează o rețea mare care, "în interior", pune în legătură zang fu-urile și "în exterior" tendoanele, mușchii și pielea.
Ele alcătuiesc o rețea în care circulă Qi-ul și sângele care, punând în legătură profunzimea cu suprafața corpului, "susul cu josul", zangurile (organele pline: inima, plămânii, splina, ficatul, rinichii), fu-urile (organele goale: vezica biliară, intestinul gros, intestinul subțire, stomacul, triplul încălzitor), orificiile, țesuturile, mușchii, tendoanele și oasele, reglează astfel Yin-ul și Yang-ul și mențin echilibrul și jocul armonios al funcțiilor organice și al tuturor activităților corpului.
Medicina Tradițională Chineză (MTC) gândește activitățile funcționării meridianelor în termenii de Qi al meridianelor care transportând Qi-ul și sângele, hrănind zang fu-urile și țesuturile și coordonând, stimulând, reglând toate funcțiile organice, pune în evidență unitatea dintre suprafață și profunzime.
Corpul omenesc este constituit din 5 zanguri și din 6 fu-uri, din patru membre, din 100 de oase (principale), 5 organe de simț, din 9 orificii, din măduvă, piele, mușchi, tendoane, vase.
Cu toate că fiecare dintre aceste elemente este unic în ceea ce privește funcțiile pe care le îndeplinește, legăturile care le unesc sunt globale și efectele pe care le produc unele asupra altora sunt "sistemice" și multidirecționale, în sensul că afectează ansamblul organismului și scot în evidență o dată în plus, unicitatea lui.
Numai încrucișarea meridianelor și a colateralelor și perfecta lor conexiune mențin complementaritatea diferitelor părți ale corpului și le integrează într-un ansamblu armonios.
Mișcările de substanță sau de energie, fie că sunt în sensul profunzime - suprafață sau viceversa, sunt "verticale" și permit punerea în continuitate a zang fu-urilor unele cu altele.
Cele 12 meridiane ajung la tendoane, la vase, la piele și la mușchi și se conectează la fiecare organ din țesuturi etc., pentru a compune din nou un tot coordonat, care leagă suprafața cu profunzimea, susul cu josul.
Conexiunile stabilite de-a lungul meridianelor și colateralelor între zang fu-uri și țesuturi sunt puse în lumină de densa rețea a diferitelor conexiuni.
Conexiuni ale zang fu-urilor cu extremitățile și articulațiile sunt posibile prin încrucișarea celor 12 meridiane regulate și conexiunea pe care fiecare din ele o mențin cu zang-ul sau fu-l care îi corespunde de îndată ce destinația lor este stabilită, Qi-ul meridianelor se răspândește și se regrupează în regiunile conjunctive ale tendoanelor, înainte de a se distribui pe toată suprafața pielii.
Conexiuni ale zang fu-urilor cu cele 5 organe de simț și cu cele 9 orificii: ochilor, urechilor, nasului, gurii, limbii, uretrei, orificiului anusului sunt, fiecare traversate de mai multe meridiane, ceea ce le pune în legătură cu zang-urile sau cu fu-urile cărora le corespund aceste diferite meridiane.
Ochii sunt afectați simultan de meridianul ficatului și de cel al inimii. Astfel se face că meridianul ficatului, care în mod natural îi aparține ficatului, se conectează, prin efectul relației suprafață-profunzime cu vezica biliară, înainte de a urca la ochi.
Meridianul inimii aparține inimii și se prelungește până la intestinul subțire înainte de a urca până la ochi.
Conexiuni ale zang fu-urilor Fiecare dintre cele 12 meridiane regulate este în conexiune cu sau, într-un anume fel, atribuit unui zang sau fu, căruia îi împrumută numele, reconfirmând astfel ideea integrării suprafață - profunzime. În pofida existenței unei legături privilegiate între meridianul zang fu, fiecare meridian poate, totuși, să traverseze mai multe alte zang fu-uri.
Conexiuni ale meridianelor Conexiunile "structurale" între Yin și Yang, între suprafață și profunzime sunt ordonate precis și lucrează, în mod normal, după cicluri regulate. Cele 12 meridiane "regulate" se încrucișează cu cele 8 meridiane "extraordinare", care, de altminteri, interconectate între ele, integrează ansamblul meridianelor într-o rețea întretesută fin.
Circulația QI-ului și a sângelui, hrănirea zang fu-urilor și a țesuturilor Pentru a-și asigura funcțiile fiziologice proprii și astfel, a-și îndeplini cu succes activitățile normale, toate țesuturile și organele corpului au nevoie de hrană. Această sarcină este asigurată de Qi și de sânge, care circulând prin meridiane și colaterale, adaptează și reglează Yin-ul și Yang-ul și, aducându-le articulațiilor substanțele nutritive de care au nevoie, întrețin tendoanele și oasele și previn orice ranire a tendoanelor. Starea de sănătate depinde de buna funcționare a organelor și decide o bună circulație a Qi-ului și a sângelui în meridiane și colaterale.